In Huis aan de Haven vonden Piet en Rinske wat ze zochten

Nieuwsoverzicht

In Huis aan de Haven vonden Piet en Rinske wat ze zochten

Op een doorsnee dag slaan Piet (56) en Rinske (51) de Leeuwarder Courant open. In hun jaren 70 woning, gevestigd in Heerenveen, stuiten ze op een advertentie die Huis aan de Haven in de spot zet. Het plant een zaadje in de gedachten van het stel. “We zijn toch te jong om te verhuizen naar een appartement? Dat was onze eerste gedachte.” Maar als alles samenvalt, dan is een koerswijziging niet ondenkbaar.

Piet en Rinske hebben het goed in hun vrijstaande woning in Heerenveen. Maar Huis aan de Haven laat ze vanaf de eerste aanblik niet meer los. “Leeuwarden is een leuke stad”, zeggen ze beiden. Rinske ging er vroeger naar school en woonde er tien jaar. Toch vormde Heerenveen jarenlang hun thuisbasis.

Een wensenlijst

“We hebben in Heerenveen een geweldige tijd gehad. En er was altijd iets te doen. Je kent het wel: de tuin moet worden bijgehouden, het houtwerk moet eens in de zoveel tijd opnieuw in de verf.” En dan is er nog hun eigen werk: Piet is teamleider bij de rijksoverheid en Rinske docent Frans. “En die noodzakelijke huiselijke klusjes? Tsja, dat begint ons tegenwoordig een beetje tegen te staan.” lacht het echtpaar.

“Regelmatig zeiden we tegen elkaar: ‘Wat is het hier toch stil’. En we houden van reuring. Af en toe wierpen we een blik op het woningaanbod op Funda. Maar we zijn best kritisch. Hebben echt wel een wensenlijst, vonden simpelweg niet wat we zochten.” Dat deed de noodzaak de das om.

Alle elementen verpakt

Tot de advertentie van Huis aan de Haven aan het licht kwam. “De locatie van het appartementencomplex van Huis aan de Haven veranderde onze kijk op de zaken. Wonen aan het water, volop reuring, een autoluwe wijk en aan de rand van de stad Leeuwarden: dat was raak. Je kunt wel stellen dat we ‘watermensen’ zijn. Nu hebben we een rubberboot, die we straks gaan verruilen voor een sloep. Water heeft aantrekkingskracht op ons en straks wonen we direct aan het Van Harinxmakanaal. Een heerlijk vooruitzicht!”

“Als we uit ons werk komen voelen we soms de noodzaak niets meer te hoeven. Gewoon op de bank neer te kunnen ploffen. Met een nieuwbouwappartement kan dat veel vaker. Geen onkruid meer wieden in de tuin, maar uitkijken op het water en de natuur vanaf één van onze twee balkons. We genieten ook van veel voordelen zoals gasloos wonen, mooie architectuur en een natuurrijke omgeving. We kijken uit naar de gezelligheid die er straks ongetwijfeld gaat zijn.

Echt leuk en toekomstdromen

De kleinschalige horeca die straks een verbindingsbrug vormt tussen de bewoners draagt daaraan bij. “We zijn geen kroegtijgers, maar alleen al het idee straks uit het werk een drankje te kunnen drinken en de mogelijkheid tot een vorkje prikken, spreekt ons erg aan. DOCKS vormt daar de perfecte gelegenheid voor. Er is in de nabije toekomst volop tijd voor de dingen die we écht leuk vinden: met de racefiets door de natuur en met de sloep het Van Harinxmakanaal over. Alle elementen die we zochten komen samen in dit project.”

“Onze toekomstdromen? Gezond oud worden in ons nieuwe appartement. Het duurt nog even tot we er wonen, maar af en toe zetten we al koers richting Leeuwarden. Dan gaan we even spieken bij het project. Ja, we volgen de laatste ontwikkelingen nauwgezet”, lachen Rinske en Piet. “En een leuk initiatief van de makelaar: we kunnen nu al via een digitale omgeving contact zoeken met de toekomstige bewoners. Een leuke noviteit voor wie daar behoefte aan heeft.”

Interieur

“De eerste aanzet voor het nieuwe interieur is al gemaakt: een afspraak bij een keukenzaak. We vinden het fijn dat we deze zaken nu al kunnen regelen. Dan kunnen we als de tijd daar is onze aandacht vestigen op de grote verhuizing en alles wat daarbij komt kijken. We kijken ernaar uit”, besluit het stel enthousiast.